Onderwerpen Voedingsleer, dieetleer, allergenen en waren-productkennis, informatie over welke voeding bij een patiënt met een bepaald dieet past, een bepaalde allergie of bij een patiënt met slikproblemen.
Duur training 9 x 3 uur theorie en 1 praktijkles 1 x 3 uur informatie producten Nutricia.
Toetsing vaardigheden Na iedere training zullen een aantal toets vragen worden gesteld.
Deelnemers ontvangen een UMCG certificaat.
Onderwerpen Bereiden van gerechten voor de tussenronden, presenteren van eenvoudige gerechten en het samenstellen van de warme maaltijd.
Kennis en vaardigheden in het lezen van recepturen, werkinstructies en bedieningsinstructies apparatuur en kennis dieetafleidingen en presenteren.
Duur training Nader te bepalen. Is afhankelijk van het assortiment per satellietkeuken en het benodigde materiaal.
Toetsing vaardigheden Voor de opstart van de satellietkeuken moeten alle gerechten voor de tussenronden minimaal 1 keer gemaakt en gepresenteerd zijn.
Een van de belangrijkste aspecten in het werken met voeding is de hygiëne. De kans bestaat dat door onhygiënisch werken het eten besmet raakt met micro-organismen die de patiënt ziek kunnen maken. In het ziekenhuis is dit een extra riskant. Daarom is er een wet -en regelgeving omtrent voeding.
Onderwerpen Wet- en regelgeving omtrent voeding. Bijvoorbeeld hoe lang een product bewaard mag worden in en buiten de koelkast en bij welke temperatuur, op welke temperatuur moet de warme maaltijd worden geserveerd. Wat zijn micro-organismen, fysische gevaren. Hoe hygiënisch te werken. Hoe desinfecteren en reinigen.
Duur training 2 x 3 uur theorie en 1 uur praktijktraining met gebruik van apparatuur en van middelen.
Toetsing vaardigheden Deelnemers ontvangen een UMCG certificaat. Aanvullende informatie over de werkinstructies staat op Zenya.
Training op het gebied van persoonlijke hygiëne en handhygiëne die wordt verzorgd door de afdeling Infectiepreventie.
Duur training 1 x 1,5 uur
Toetsing vaardigheden Verplichte aanwezigheid
Aanvullende informatie werkinstructie Persoonlijke Hygiëne en Handhygiëne medewerkers staat op Zenya.
Onderwerpen Instructies bediening, schoonmaak, dagelijkse onderhoud en storingen, het indelen van het assortiment aan de hand van de bestellijst van iedere afdeling rekening houdend met FIFO, THT, TGT en dieetproducten.
Duur training 1 x 2 uur
Toetsing vaardigheden Aftekenlijst inwerkprogramma.
Onderwerpen Werkinstructies ontvangst van producten, opslaan van producten ongekoeld, gekoeld en diepvries producten en bewaren van producten FIFO, THT en TGT.
Duur training 2 x 2 uur. Toetsing vaardigheden Aftekenlijst inwerkprogramma
Belangrijk is de samenwerking met collega’s in de satellietkeuken en de communicatie met de medewerkers van de verpleegafdeling.
Onderwerpen Hoe communiceer je duidelijk, klantvriendelijk en welke vaardigheden zijn er nodig.
Duur training 2 x 3 uur theorie met praktische voorbeelden en video’s.
Aanvullend: Kennismaken met de medewerkers van verpleegafdeling door twee dagdelen mee te lopen op verschillende afdelingen.
Toetsing vaardigheden Verplichte deelname.
Onderwerpen Basisvaardigheden in het omgaan met tablet en PC om informatie op te halen.
Duur training Minimaal 2 x 2 uur.
Toetsing vaardigheden Aftekenlijst inwerkprogramma
Nieuws UMCG van de toekomst Vernieuwingen Werk in uitvoering Over UMCG Bouwt
Blijf op de hoogte
This website uses cookies. Read more about cookies in our cookieverklaring.
These cookies never collect personal data and are necessary for the correct functioning of the website.
These cookies collect data so that we gain insight into the use and can further improve this website.
These cookies are used by providers of external content that can be displayed on this website. For example video, marketing- and/or tracking cookies.