Met de decentralisatie van de keukens wordt ook een dieet-/innovatiekeuken gerealiseerd. Hierbij kwam de keuken van het voormalig personeelsrestaurant De Brug in beeld. De conditie van de keuken van het personeelsrestaurant is dusdanig dat er vanuit de projectgroepen Bouw en Inrichting ingezet op onderhoud, revisie en hergebruik van ruimte en inrichting in plaats van nieuwbouw en aanschaf van nieuwe inrichting.
De grote afwasstraat in deze keuken is ongeschikt voor gebruik in de dieet-/innovatiekeuken maar bleek herbruikbaar in het Centrum voor Revalidatie (CVR), locatie Beatrixoord, waar in de nieuwe satellietkeuken centraal zal worden afgewassen. De afwasstraat wordt gedemonteerd, op transport naar Beatrixoord gezet en wordt gereviseerd, waarna het apparaat nog vele jaren mee kan. Dit is een mooie stap op het gebied van circulariteit/hergebruik, maar ook een meevaller voor het bouw- en inrichtingsbudget van Beatrixoord. In ruil voor de grote afwasstraat levert Beatrixoord vanuit hun budget een kleinere vaatwasser aan voor de dieet-/innovatiekeuken. Op deze manier geven we als UMCG zo weinig mogelijk geld uit, maar krijgen we wel de apparaten die we nodig hebben. Wat overblijft aan apparatuur en inrichting is verkocht aan een opkoper die de materialen zal recyclen